Hondájának karbantartása

Autóját úgy terveztük, hogy élettartama hosszú legyen – eközben azonban szeretnénk egy kis extra gondoskodást nyújtani neki.

Karbantartás és javítás

Honda olajok és folyadékok

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (Jöt.) 2014. január 01-től hatályos változása alapján a társaságunk által forgalmazott olaj és kenőanyagok jövedéki terméknek minősülnek. Azok értékesítése kizárólag a (Jöt.) rendelkezései alapján történhet. A (Jöt.) alá tartozó termékeinket az alábbi fájl tartalmazza.

Összes autótípusunk kifejlesztésekor elsődleges szempont volt a megbízhatóság, a biztonság és a tartósság. Azonban minden más autóhoz hasonlóan egy Honda is igényel némi szerető gondoskodást az élettartama alatt. Az Önhöz legközelebb eső Honda-márkakereskedésben dolgozó tapasztalt szakembereink a legkorszerűbb technológiákat használják autója karbantartásához – ez hozzájárul befektetésének megóvásához, a fenntartási költségek csökkentéséhez és természetesen a gondtalan közlekedés élvezetéhez is.

Miért fontos a karbantartás?

Egy Honda megvásárlása komoly befektetést jelent, és a maximális minőség és megbízhatóság érdekében időről időre bizonyos mértékű karbantartásra van szükség. A karbantartás kifizetődő – autója tökéletes állapotban tartásával megóvhatja befektetését, növelheti maradványértékét, és a legjobb teljesítményt hozhatja ki belőle.

Ezen kívül a rendszeres karbantartás csökkenti az Ön szerviz- és javítási költségeinek összegét.

Kérjük, vigye el autóját hivatalos Honda-márkaszervizbe az előírt karbantartás elvégzésére, mielőtt eléri a táblázatban feltüntetett kilométerértéket, illetve időhatárt, mely utóbbi semmilyen esetben sem lépheti túl a 12 hónapot.

Kérjük, feltétlenül hozza magával gépjárműve szervizkönyvét, és mutassa be az Ön márkaszervizében.

A Honda-márkaszerviz a Honda Karbantartási előírásai alapján elvégzi a szükséges munkálatokat és rögzíti azokat a szervizkönyvben.

Minden előírt – jótállási időszakon belüli – karbantartási munkát hivatalos Honda-márkaszervizben érdemes elvégeztetnie, hogy maradéktalanul eleget tegye n a jótállási fel tételeknek.

Amennyiben bármilyen javítási vagy karbantartási munkát nem hivatalos Honda - márkaszervizben végeztet, az a jótállás megszűnését eredményezheti, ami kihatással lehet a gépkocsi későbbi eladási értékére.

Rendszeres ellenőrzések

Az időszakos karbantartásokon kívül Ön felelős a következő rendszeres ellenőrzésekért:
- motor olajszint
- fék folyadékszint
- hűtő folyadékszint
- ablakmosó-folyadék szint
- fényforrások (lámpák, bele ért ve az irányjelzőket)
- gumiabroncsnyomás

Az Ön Kezelési Kézikönyve részletezi gépkocsija rendszeres ellenőrzéseit. Ugyancsak tartalmazza az ellenőrzés módját és gyakoriságának szükségességét.

Bármilyen felmerülő problémájával, kérdésével kérjük, forduljon bizalommal az Ön Honda-márka kereskedőjéhez.

Motorolaj-ellenőrzés

Mivel a motor a normál működése során olajat használ el, ezért az olajszintet rendszeresen ellenőrizni kell, például tankoláskor illetve hosszabb utazás előtt.

Az olajfogyasztás mértéke sok mindentől függ: hogyan vezeti Ön az autót, az éghajlati és hőmérsékleti viszonyoktól, az utak állapotától. Az olajfogyasztás mértéke akár az 1 litert is elérheti 1000 km megtétele alatt.

Az olajfogyasztás magasabb lehet az általában megszokottnál, amikor a motor még új és bejáratás alatt van. Ha főként városban használja, ahol magas a lebegő részecskék koncentrációja a levegőben, poros környezetben, vagy a fűtés/klímarendszer befúvott levegő mennyisége a szokásosnál alacsonyabb, cserélje a pollenszűrőt minden 20 000 km vagy 12 hónap után.

Fokozottabb igénybevétel

Fokozottabb igénybevétel esetén néhány karbantartási tételt a normál igénybevételnél gyakrabban kell ellenőrizni. Kéjük, hogy ilyen esetben vegyék figyelembe az alábbi táblázatban felsoroltakat.

Fokozottabb igénybevétel esetei:

1. Rövid utak megtétele (pl. 8 km alatt, vagy rendkívül hideg időszakban 16 km alatt).
2. Rendkívül meleg időszakban (32 °C fölött) vezetés.
3. Nagyobb távolságon vezetés gyakori megállással, újra indítással vagy nehezített alapjárati körülmények.
4. Tetőcsomag tartóval vezetés, vonatás vagy hegyi utakon vezetés.
5. Poros, sáros vagy jégmentesített úton való vezetés.

CVT váltóval szerelt gépjárműveknél: Amennyiben nagy melegben (32 ˚C fölött) nagy sebességgel vezet, a váltó-olajt minden 20 000 km-nél cserélni kell.

Rendszeres karbantartás

-Csere
-Ellenőrzés, ha szükséges beállítás, tisztítás, feltöltés, csere.