Exkluzív előzetes az új Honda Civicről

Az új Honda Civic holnap mutatkozik be a Frankfurti Autókiállításon. A vállalat most közzétette az új modell első exkluzív fotóit.

A kifejezetten az európai piacra tervezett, kizárólag ötajtós, csapotthátú kivitelben készülő Civic a középkategóriában áll majd versenybe. Az autó 2012 elején jelenik meg az európai márkakereskedésekben.

Az új Civic formatervezői szerették volna megtartani az autó sportos és modern karakterét, de úgy akarták átformálni e jellegzetességeket, hogy azok tökéletesen kifejezzék az új modell elegánsabb, dinamikusabb hangulatát. Az ihletet a ‘csupaszárny’ repülőgép* adta, amelynek törzse és szárnyai teljesen egybeolvadnak, így a gép elképesztően áramvonalas, csendes és különösen hatékony.

Az új Civicnek szinte minden elemét áttervezték; a változások elsődleges célja a gördülési kényelem és az úttartás, valamint a CO₂-kibocsátás és az utastér minőségének javítása volt. Úgy, hogy mindemellett megtartsák az utas- és csomagtér kiemelkedő helykínálatát és rugalmas átrendezhetőségét.

* ‘Csupaszárny’ repülőgép