A Honda európai gyártótevékenysége visszatér a megszokott szintre

A Honda of the UK Manufacturing Ltd (HUM) határozott szándéka, hogy szeptemberre visszatérjen a normál, napi gyártási tervhez.


     

A vállalat a japán földrengést és szökőárat követő alkatrészellátási   nehézségek miatt arra kényszerült, hogy időlegesen csökkentse termelési   kapacitását. Ebben az időszakban mind a munkatársak, mind pedig a   beszállítók hatalmas erőfeszítéseket tettek annak érdekben, hogy   elősegítsék a termelési szint helyreállítását.


     


     

A japán alkatrész-beszállítás erőteljes javulásának hatására a HUM   most úgy alakítja gyártási terveit, hogy az év hátralevő részében   visszatérhessen a korábbi termelési mennyiséghez, és gyorsan   reagálhasson a vásárlói igényekre.


     


     

A swindoni gyártóüzem rugalmas munkaidő-beosztásának köszönhetően a   munkatársak jövedelme változatlan maradt, mert a vállalat a termelésből   kiesett órákat is beszámította. “Büszke vagyok minden munkatársunkra,   mert nagy rugalmasságról és elkötelezettségről tettek tanúbizonyságot   ebben a nehéz időszakban,” nyilatkozta Andy Piatek, a Honda swindoni   üzemének gyártási igazgatója.


     

A Honda Turkey szintén igyekszik felgyorsítani termelésének ütemét,   és azt tervezi, hogy szeptember folyamán helyreállítja a török gyártású   Honda Civic szedán megszokott volumenű gyártását.


     


     

“Nagyon örülünk, hogy európai gyártóegységeink immár számolhatnak a   termelés normális szintjére történő visszatéréssel” mondta Ken Keir, a   Honda Motor Europe alelnöke. “Szeretnénk megköszönni vásárlóinknak és   márkakereskedőinknek, hogy nagy megértést tanúsítottak ebben a   kihívásokkal teli időszakban. Ahogy a termelés visszatér a normális   szintre, ismét teljes mértékben a vásárlói igények kielégítésére   koncentrálunk”.