A Honda Európa-szerte keresi sztárjait road movie-jához

A Honda Motor Europe útjára indította a „Live Every Litre“ elnevezésű, forradalmian újszerű projektjét, amely hétköznapi emberek által átélt különleges utazásokról szól majd. A kezdeményezés angol neve is azt sugallja, olyan érdeklődőket várnak, akik szeretik az igazán változatos, szabad és kalandos életet.

A díjnyertes dokumentumfilmes, Claudio Von Planta által rendezett alkotáshoz a Honda az interneten keres szereplőket. A dokumentumfilm Európából válogatott szereplői olyan utazásokra indulhatnak, amelyeket ők maguk álmodnak meg – méghozzá az új sportos hibridautó, a Honda CR-Z volánja mögött.

A film sztárjainak reakcióit, érzelmeit és élményeit Claudio és csapata követi, s ezekből a felvételekből áll majd össze a film. A dokumentumfilm egy sokarcú és érdekes embercsoport egyedi történeteit írja majd le, a csoport olyan emberekből áll össze, akiknek kampányolniuk kell azért, hogy bekerülhessenek a Honda úttörő jellegű projektjébe.

Valamennyi jelentkező utazási terve felkerül a www.liveeverylitre.com honlapra, ahol az internetes közönség elbírálhatja a történeteket, s így eldöntheti, melyek tűnnek annyira érdekesnek, hogy azokat filmben is szívesen megtekintené. Claudio az Európa minden részéből meghívott blogolók független csoportjával együttműködve választja ki a szereplőket a nagyközönség kedvencei és a legjobbnak ítélt jelentkezések alapján.

Aki szeretne részese lenni ennek az internetes közösségek által formált médiaeseménynek, annak nem kell mást tennie, mint bejelentkezni a Live Every Litre honlapra, s leírni tervezett utazását, kihívását, vagy azt, hogy mire vágyik. Miután lezárult a jelentkezési idő, a potenciális filmsztárok az általuk választott közösségi oldalakon keresztül népszerűsíthetik saját tervüket, s a Live Every Litre honlapról különböző alkalmazásokat letöltve ismertethetik meg elképzeléseiket barátaikkal, családjukkal, kollégáikkal és a szélesebb közösséggel.

A Honda a Live Every Litre eseménnyel sutba dobta a szabálykönyvet, amit Laura Price, a Honda Motor Europe PR-vezetője így magyaráz:
„A Live Every Litre különleges és egyedi lehetőséget kínál az online média felhasználóinak. Reméljük, hogy az emberek e program jóvoltából megvalósíthatják régóta dédelgetett álmaikat, s nem mindennapi élményekben részesülhetnek. E kampány nagy részét valóban maguk a felhasználók alakítják majd, hiszen a résztvevők és az online közösség formálják véglegesre a tartalmat – s ez a projekt éppen ettől válik hihetetlenül izgalmassá.”

A Honda csak akkor határozza meg a Live Every Litre projekt végleges útvonalát és az egyes szakaszokat, amikor már minden jelentkező közzétette álomútját a honlapon, illetve amikor összegyűltek a közösség szavazatai. A jelentkezés most kezdődik, a végső határidő 2010. március 15. Az első utazások májusban kezdődnek, s a nézők a Live Every Litre honlapon élőben követhetik az utazók kalandjait.

Az esemény májusban, a CR-Z piaci bevezetése előtt zajlik majd, így a közönség eddig sosem látott módon ismerheti meg a világ első, hatfokozatú manuális váltóval szerelt hibridmodelljét. A projekt Európa-szerte lehetővé teszi, hogy az emberek felfedezzék megismerjék – sőt a szerencsések ki is próbálják – az autót, ami megváltoztatja a kupékról eddig alkotott személetet.

A projektre olyan jelentkezőket vár a Honda, akik már betöltötték 18. életévüket és érvényes vezetői engedéllyel rendelkeznek. A további részletek és feltételek a www.liveeverylitre.com honlapon találhatók.

A Live Every Litre projektet a Honda és vezető kommunikációs ügynöksége, a Grey London alkotta meg, s a közösségi-üzleti konzultáns 90:10 Grouppal, a Fitch Live francia digitális ügynökséggel és a Wildfire ügynökséggel együtt valósítja meg.

Néhány szó rendezőnktől, Claudio Von Plantától:
"Szenvedélyes dokumentumfilmes vagyok, s több mint húszévnyi szabadúszó tapasztalatom van. Legismertebb filmjeim valószínűleg a Hosszú motorozás és a Hosszú motorozás lefelé, amelyekben Ewan McGregor és Charlie Boorman színészeket követtem világ körüli és Afrikát hosszában átszelő motoros utazásaikon.

A szórakoztató úti filmek mellett nagyon büszke vagyok néhány komolyabb témájú alkotásomra is, amelyek nyilván nehezebben emészthetők, de szintén elismerést hoztak. A Túlélni Szudánt című filmem, amely a darfúri menekültek szenvedéseiről tudósít, 2006-ban Emmy-díjat kapott a legjobb egész estés oknyomozó dokumentumfilm kategóriában. Az Együtt az AIDS-szel a One World Media díját kapta meg 2006-ban, illetve a döntőbe került a legjobb TV-s dokumentumfilm kategóriájában.

A rendező, Claudio Von Planta munkásságáról az alábbi honlapon találhatók további részletek: http://www.vonplanta.net

Nagyon izgat az új lehetőség, hogy az interneten tehetek közzé videókat. Ez messze túlmutat a televízión, hiszen csodálatos elérési lehetőségeket biztosít, méghozzá soha nem látott, globális léptékben.”