A 2009-es "Zöld hét" konferencián a Honda bemutatja a környezetvédelmi eredményeit

Brüsszel, Belgium, 2009. június 23-26. – A Honda Motor Europe részt vesz a 2009-es Zöld Hét Konferencián, ahol kiállítja az FCX Clarity üzemanyagcella-egységét, hogy megismertesse a közönséggel elképzeléseit egy hidrogénre alapozott társadalomról, s hogy bemutassa a vállalat elkötelezettségét a környezetvédelem iránt. Az Európai Unió Környezetvédelmi Bizottsága által szervezett rendezvény Európa legjelentősebb szakirányú konferenciájának számít.

Idén a rendezvény témája: ’Klímaváltozás: cselekedni és alkalmazkodni’. A konferencián számos előadás, rendezvény, vita és kiállítás világít majd rá a klímaváltozás szerteágazó kérdéseire.

A konferencia hetében a Honda bemutatja a tiszta energia előállításának terén elért eredményeit (saját fejlesztésű vékonyfilmes napelemét; azt az eljárását, amelynek révén etanol nyerhető a biomasszából; mikro-kogenerációs rendszerét), valamint ismerteti alacsony emissziójú termékeinek fejlesztési folyamatait, például egyedülálló hibrid-technológiáját, illetve hibrid-palettájának bővítési terveit.

A Honda kiállítása szervesen kiegészíti a konferencia négy fő témáját: az EU klímapolitikáját; a nemzetközi vonatkozásokat; az alkalmazkodást a klímaváltozáshoz; valamint a 2050-re elképzelt, szénkibocsátás nélküli társadalom jövőképét. Ugyanakkor bemutatja a Honda azon törekvéseit is a lehető leginkább környezetbarát termékek előállítására, amelyek a lehető legkisebb környezeti terhelésű gyártórendszerekkel készülnek. Jó példa erre a versenyképes árú Honda Insight, amely bebizonyította, hogy egyre több ember érdeklődik a környezetbarát autók iránt.

A Zöld Hétre több mint 3,500 résztvevőt várnak: EU-intézetek, ipari és kereskedelmi vállalatok képviselőit, civil szervezetek, különféle hatóságok, tudományos közösségek és akadémiák munkatársait. A rendezvény VIP vendégeit Honda Insightok szállítják majd a brüsszeli Charlemagne épületbe.